Turun Taiteilijaseura ry on Turun alueen suurin ja vanhin ammattikuvataiteilijoiden yhdistys. Turun Taiteilijaseuran tehtävä on pysynyt samana aina sen perustamisvuodesta 1924 alkaen: seura valvoo jäsentensä etuja, edistää kotimaisen taiteen asemaa ja välittää jäsentensä taidetta yleisölle. Konkreettisesti seuran toiminta on muun muassa säännöllistä jäsenviestintää, paikallista ja yhteiskunnallista vaikuttamista sekä taiteen esittämistä ja välitystoimintaa galleriatoiminnan ja Turun Taidelainaamon kautta.

Tällä vuosikymmenellä Taiteilijaseuralla on jäseniä yli 230 sekä kunniajäseniä. Suurin osa Taiteilijaseuran jäsenistä kuuluu myös muihin paikallisiin ja valtakunnallisiin järjestöihin. Turun Taiteilijaseuran jäsenhaku on jatkuva.

Turun Taiteilijaseuran galleriatoiminta on nykyisin yhteistä Valokuvakeskus Peri ry:n kanssa, yhdistysten yhteisvoimin vuonna 2019 perustamassa Turun Taidehallissa

Turun Taiteilijaseura ylläpitää Turun Taidelainaamoa, joka toimii samoissa tiloissa seuran näyttelytoiminnan kanssa Turun Taidehallilla. Taidelainaamo välittää turkulaisiin taiteilijajärjestöihin ja taideyhteisöihin kuuluvien taiteilijoiden teoksia, joita on lähes 700 teoksen valikoima yli sadalta taiteilijalta. Valikoimaan kuuluu monipuolisesti maalauksia, piirustuksia, grafiikkaa, sekatekniikkatöitä ja veistoksia. Teoksista osa on paikan päällä ja osa taiteilijoiden tiloissa. Taidelainaamon verkkosivuilla esitellään koko lainattavissa oleva teosvalikoima.

Turun Taiteilijaseuralla on edustaja Turun Ateljeetalosäätiön hallituksessa. Vuonna 1965 perustettu säätiö ylläpitää taiteilijoille vuokrattavia ateljeeasuntoja Turussa. Säätiön perustajayhteisöt ovat Turun kaupunki, Arte ry, Turun Taideyhdistys ry ja Turun Taiteilijaseura ry. Oman päätoimintansa lisäksi seura on jatkuvasti mukana hankkeissa ja projekteissa, jotka koskettavat erityisesti kuvataiteen alaa.

Turun Taiteilijaseura ry on  Suomen Kuvataidejärjestöjen Liiton jäsen.